Un temps mort amb… Joan Sancho.

La quarta entrevista per a conèixer una mica millor el nostre cos tècnic li hem fet al nostre director esportiu Joan Sancho, entrenador nacional d’handbol (nivell 3) que des de fa dues temporades dirigeix amb èxit el jove filial masculí: el sènior B, havent assolit no només el repte de mantenir la categoria de la Lliga Catalana, sinó havent classificat l’equip per a la fase final pel títol.

Estàs estudiant o treballant, i què estudies o de què treballes? Treballo a la direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

A quina edat vas començar a jugar a handbol? Als 7 anys.

A quina edat vas començar a fer d’entrenador? Als 18 anys.

Quin és el teu equip europeu d’handbol favorit? La selecció danesa.

Quin és el teu jugador d’handbol favorit  i per què? Jackson Richardson. per la seva qualitat individual i la seva explosivitat i creativitat en totes les accions. A més és un gran defensor avançat.

Quina és la teva jugadora d’handbol favorita i per què? Nora Mork. per la seva varietat en el llançament i la seva visió col·lectiva ofensiva.

Tres raons per les que t’agrada l’handbol i fer d’entrenador?

  • La vistositat del joc.
  • La seva velocitat.
  • La tàctica col·lectiva

Pots descriure les emocions que sents quan el teu equip juga bé? Satisfacció per la feina feta als entrenaments i alegria pels meus jugadors.

Quina ha estat la pitjor experiència en el món de l’handbol i com la vas superar? Dues fases d’ascens a Primera Divisió Nacional en les quals l’equip no va ascendir. Ho vaig superar ascendint dos anys més tard.

Sota pressió fas servir alguna eina especial? com superes els moments de més pressió? Pensant en tots els moments complicats que he superat, relaxant-me i analitzant errades i buscant solucions.

Creus que has hagut de sacrificar coses per a poder dedicar part del teu temps a l’esport que t’agrada? Sí, la meva vida familiar i molts moments socials i familiars als quals m’hauria agradat anar; i molts dies de vacances.

En la teva opinió, què creus que és el més important per a que els jugadors i jugadores arribin el més lluny possible jugant a handbol? La modèstia, la constància i la paciència.

Un toc personal

Joan, quina paraula et descriu? Lleialtat.

Quin és el teu plat favorit? La caldereta de llagosta.

Quina és la teva mania més gran? Mai canvio la indumentària dels partits fins que el meu equip perd.

Quin és el teu grup musical o cantant favorit?  Sopa de cabra.

Quin és l’últim llibre que has llegit o el que més t’ha agradat? L’últim que he llegit és ¿Por qué no nos queremos?, de Miguel Ángel Revilla.

A quin país que no hagis anat t’agradaria viatjar? A Austràlia.

Si fessis un altre esport, quin seria? Tenis.

Si poguessis ser una persona diferent per només un dia, qui voldries ser? Jordi Ribera, el seleccionador nacional.

Què és el que més valores en una persona? La sinceritat.

Doncs ja està! Això és tot, Joan. Moltes gràcies!

Horacio Mayol.

Leave a Reply