Les exclusions priven al femení de sumar la primera victòria com a local de la fase d’ascens

El nostre primer equip femení s’ha quedat amb la mel en els llavis, i és que les noies han perdut 22 a 25 davant de l’Handbol Sant Quirze B, en un partit molt seriós de les jugadores i que suposava el primer com a locals de la fase d’ascens, el dissabte 18 de març. Les noies han treballat durament durant els 60 minuts del duel, tanmateix, 4 exclusions en el tram final de l’enfrontament han estat una llosa pel sènior femení a la qual no s’han sabut sobreposar.

L’inici de les nostres jugadores ha estat per oblidar, i és que les noies no estaven trobant la manera d’arribar a la porteria contrària, mentre que en defensa no estàvem sent sòlides, permeten que les rivals penetressin constantment pels nostres espais (1 a 5). La primera parada de Maria Estévez, però, ha portat esperança a l’equip, i això ho ha aprofitat Martina Pablo per retallar distàncies en el marcador (4 a 6). Tot i que no estàvem trobant l’encert desitjat des de l’extrem, la nostra portera seguia oferint un recital sota pals, i amb grans intervencions de mèrit, ens obria el camí de la remuntada, amb una excelsa Júlia Ponce des de la 1a línia (8 a 7). En el tram final del primer parcial, la igualada s’ha mantingut en el marcador, amb alternatives per part dels 2 equips de posar-se per davant, però amb gran protagonisme de les porteres (11 a 11).

En la represa, les noies han cregut que el triomf era possible i han sortit amb dents i ungles en l’inici de la 2a part. Amb això, fruit d’unes bones defenses, i gràcies a les aturades d’Estévez en la porteria, hem pogut obrir una escletxa en l’electrònic, en unes accions per emmarcar de Júlia Ponce (14 a 12). El partit, no obstant això, no estava resolt i així ho demostrava l’Handbol Sant Quirze B, empatant de nou el duel (17 a 17), després d’un seguit de desencert nostre en atac. A partir d’aquí el matx ha estat molt igualat, amb opcions per part dels 2 equips d’agafar la iniciativa en el marcador (21 a 21). En els últims minuts del partit, tanmateix, 4 exclusions a les nostres jugadores ens han deixat sense alternatives en atac ni cobertures en defensa que ho han aprofitat les rivals per endur-se el triomf (21 a 25).

La nostra portera, Maria Estévez, ha destacat que l’equip s’ha deixat la pell en els 60 minuts: «En la primera part hem plantat cara i en la represa hem tingut uns minuts molt bons. L’Handbol Sant Quirze B és un equip que coneixíem de la temporada passada i que teníem molt clar com les havíem de defensar. No obstant això, al final hem arribat cansades, amb baixes importants, sobretot en la 1a línia, i la falta d’encert ens ha acabat penalitzant».

Amb aquesta desfeta, les noies veuen com l’Handbol Sant Quirze B encareix les nostres opcions de lluitar per l’ascens, i és que actualment estem a 7 punts, tot i que resten 8 jornades per disputar-se. En la pròxima jornada, visitarem la pista de l’Handbol Garbí de Palafrugell, conjunt que és segon classificat, el dissabte 25 de març. «Encara tenim opcions de lluitar per l’ascens, i tot i que és molt difícil, hem d’estar centrades, fer les coses com les sabem fer i tenir el cap fred» ha sentenciat Estévez.

Nielo Ballart

Leave a Reply