La nostra història

CLUB HANDBOL SANT CUGAT. LA NOSTRA HISTÒRIA

Història del HSC

El Club avui
El Club avui

El 18 de maig de 2014 s’aconsegueix l’ascens a Primera Nacional guanyant els 3 partits de la fase d’ascens.  Aquesta va ser la quarta fase d’ascens a Primera Nacional que ha jugat un primer equip del Club Handbol Sant Cugat. Fa una vintena d’anys ho va fer a Sant Sebastià, i al 1996 i 1998, a Sant Cugat, només aconseguint l’ascens la temporada 1997/98, mantenint-se a Primera Nacional només la temporada 1998-99. A l’any 2014, l’Handbol Sant Cugat recupera la categoria i des de llavors i fins l’actualitat milita a la categoria de bronze de l’handbol estatal, consolidat des de fa 5 anys a la Primera Divisió Nacional. Foto: Estefania Bedmar. Totsantcugat

El HSC es constitueix com entitat pròpia

Més recentment, l’any 2002, tot i les immillorables relacions amb la UESC, la secció d’handbol va prendre la decisió de reconstituir-se altre cop com a club independent sota el nom de CLUB HANDBOL SANT CUGAT per tal de reforçar el coneixement, la promoció i la pràctica del nostre esport a Sant Cugat a tots els nivells, des de l’esport base o escolar fins a les competicions federatives catalanes i estatals dels equips sèniors. Tanmateix, el creixement de la popularitat d’aquest esport a Catalunya i Espanya, i l’excel·lent nivell internacional dels equips catalans, ens van animar a constituir-nos a Sant Cugat com a referent únic de l’handbol, quant a la pràctica de l’esport federat i de competició.

L’ascens a la lliga primera estatal

Vàrem aconseguir l’ascens a la Lliga Primera Estatal durant la temporada 1995-96, i després de dos anys vàrem tornar la Lliga Catalana, on hem estat pràcticament sempre, d’ençà que hem tingut una plantilla de jugadors Sènior masculí. Això va representar tot un èxit pel nostre esport i per una entitat on pràcticament, tots els jugadors es van formar i tenien la seva procedència o lloc d’estudis a Sant Cugat.

Creixent poc a poc

Aquest club va seguir la seva trajectòria amb un equip sènior i uns pocs equips de jugadors de base, fins que arribar un moment en què es va creure oportú integrar-se en la UESC (Unió Esportiva Sant Cugat) com a secció d’Handbol l’any 1990, per tal d’impulsar els interessos organitzatius i esportius que ens eren comuns.

Els primers equips femenins
Els primers equips femenins
Antiga pista Méndez
Antiga pista Méndez
El neixament del HSC
El neixament del HSC

Per saber en primer lloc qui som, ens hem de remuntar a més de 45 anys enrera, quan uns joves atrevits del poble de Sant Cugat, avui veterans d’aquest esport, varen, amb més ganes que mitjans, tirar endavant un projecte que es materialitzà amb la fundació del Club Balonmano Sant Cugat un dia del mes de setembre de l’any 1973