Un temps mort amb… Xavier García

Nova entrega de la sèrie d’entrevistes al cos tècnic, Un temps mort amb… Avui l’entrevistat és Xavier García, entrenador de nivell 1 que dirigeix el nostre Infantil Negre masculí

Estàs estudiant o treballant, i què estudies o de què treballes? Estic estudiant la carrera d’ADE (Administració i Direcció d’Empreses) a la UB

A quina edat vas començar a jugar a handbol? A 5é de primària. Amb 10 anys

A quina edat vas començar a fer d’entrenador? Amb 19 anys

Quin és el teu equip europeu d’handbol preferit? El FC Barcelona

Quin és el teu jugador d’handbol preferit i per què? Dika Mem, perquè admiro molt com juga i analitza el joc dins de la pista i la seva personalitat fora de la pista. També juga a la mateixa posició que jo i té un llançament impressionant. Un jugador que tothom hauria de veure

Quina és la teva jugadora d’handbol preferida i per què? Cristina Neagu, per la seva capacitat d’improvisar i el seu grandíssim nivell. També comparteixo posició amb ella

Tres raons per les quals t’agrada l’handbol i fer d’entrenador? En ser un esport col·lectiu, es treballa en equip per guanyar al rival. M’agrada molt també la pinya i les amistats que es creen gràcies als jugadors i a l’entrenador, formar mini famílies. També, m’agrada molt ensenyar els meus coneixements i veure com els jugadors van millorant i van agafant confiança en ells mateixos i fa que els agradi cada cop més l’esport

Pots descriure les emocions que sents quan el teu equip juga bé? Sobretot satisfacció, veure que tot l’esforç i el que has treballat està donant els seus fruits i que els nens també s’adonin que estan millorant i progressant i acabin el partit amb un somriure d’orella a orella

Quina ha estat la pitjor experiència en el món de l’handbol i com la vas superar? Va haver-hi un moment que em van separar dels meus amics i vaig perdre molta confiança en mi mateix i va empitjorar el meu nivell esportiu que feia que perdés més confiança… i es feia una roda. Ho vaig superar gràcies al meu entrenador que va posar molta confiança en mi i també a canviar la meva mentalitat i fer companys nous d’equip

Sota pressió fas servir alguna eina especial? Com superes els moments de més pressió? Em considero una persona competitiva i m’agrada molt la pressió. Respiro fondo i penso que s’ha d’actuar igual que si no hi hagués pressió, amb calma i concentració

Creus que has hagut de sacrificar coses per a poder dedicar part del teu temps a l’esport que t’agrada?

En la teva opinió, què creus que és el més important perquè els jugadors i jugadores arribin al més lluny possible jugant a handbol? Resumidament l’ambició del jugador. És important que els jugadors tinguin ganes de sempre millorar i es prenguin cada entrenament i partit com un repte. Si volen arribar el més lluny possible, no poden ser conformistes amb el seu nivell i capacitats

Un toc personal

Quina paraula et descriu? Entranyable

Quin és el teu menjar preferit? El Sushi és el meu menjar preferit

Quina és la teva mania més gran? No considero que tingui cap mania

Quin és el teu grup musical o cantant preferit? M’agrada molt un cantant que es diu Mora

Quin és l’últim llibre que has llegit o el que més t’ha agradat? Ara no tinc molt temps per llegir, però un llibre que vaig llegir i que recomano molt es diu «La novia gitana» de Carmen Mola

A quin país que no hagis anat t’agradaria viatjar? M’agradaria viatjar als Estats Units, mai he anat a un altre continent i els Estats Units m’inspira molta curiositat. Veure en persona els seus costums, cultura, etc…

Si juguessis a un altre esport, quin seria? Jo crec que bàsquet

Si poguessis ser una persona diferent per només un dia, qui voldries ser? Alguna persona molt famosa, per poder viure la vida de luxe i saber com se sent per un dia

Què és el que més valores en una persona? La sinceritat i que tingui interès cap a les coses que t’agraden o t’afecten

Doncs ja ho tenim, Xavier. Això ha estat tot. Moltes gràcies!

Horacio Mayol

Leave a Reply