Un temps mort amb… Eloi Safont

Comencem aquesta sèrie d’entrevistes amb el nostre tècnic del cadet A masculí, l’Eloi Safont. L’Eloi és un dels sis entrenadors del club amb títol nacional d’entrenador (de nivell 3).

Eloi, estàs estudiant o treballant? I què estudies o de què treballes? Sóc mestre d’educació física.

A quina edat vas començar a jugar a handbol? Als 7 anys.

A quina edat vas començar a fer d’entrenador? Als 19 anys.

 Quin és el teu equip europeu d’handbol favorit? El FCB handbol.

Quin és el teu jugador d’handbol favorit i per què? Thomas Svensson, per la seva capacitat de mostrar passió a la pista i posar dempeus un pavelló sencer.

Quina és la teva jugadora d’handbol favorita i per què? Lara Gonzàlez. Disciplinada, treballadora i líder defensiva.

Tres raons per les quals t’agrada l’handbol i fer d’entrenador? Per a ensenyar valors i ensenyar els fonaments tècnics de l’handbol. És un esport molt dinàmic que requereix concentració màxima i prendre decisions

Pots descriure les emocions que sents quan el teu equip juga bé? Sents que tot el treball de la setmana dona els seus fruits i el jugador/a està assimilant la idea de joc que vols proposar, i és molt gratificant.

Quina ha estat la pitjor experiència en el món de l’handbol i com la vas superar? Les lesions: amb paciència, constància i amor per aquest esport, amb ajuda de la família i els companys d’equip.

Sota pressió fas servir alguna eina especial? Com superes els moments de més pressió? Pensant en el bé de l’equip; pensant en experiències anteriors i intentant superar-me. També amb el suport dels companys.

Creus que has hagut de sacrificar algunes coses per a poder dedicar part del teu temps a l’esport que t’agrada? Sí, temps amb la família o la parella. I vacances, i temps lliure.

En la teva opinió, què creus que és el més important perquè els jugadors i jugadores arribin al més lluny possible jugant a handbol? Gaudir de l’equip i del moment. La vida ens demostra que els bons jugadors tenen diversos camins a la vida, i no tot és l’handbol. Hem de mirar que gaudeixin del camí, de l’equip, del club, dels moments compartits i això s’ho han d’endur per sempre, segueixin jugant o no.

Un toc personal

Quina paraula et descriu? Compromís.

Quin és el teu plat favorit?   La fideuà.

Quina és la teva mania més gran? Fer bé les coses.

Quin és el teu grup musical o cantant favorit? Metallica.

Quin és l’últim llibre que has llegit o el que més t’ha agradat? Hannibal, de Thomas Harris.

A quin país que no coneguis t’agradaria viatjar? Als Estats Units d’Amèrica.

Si fessis un altre esport, quin seria? A bàsquet.

Si poguessis ser una persona diferent per només un dia, qui voldries ser? Algú amb molts diners, per donar-ne a les persones necessitades.

Què és el que més valores en una persona?  L’honestedat.

Doncs ja està! Gràcies per tot, Eloi!

Horacio Mayol

Leave a Reply