S’unifiquen els dos sèniors femenins i Marc González en serà el tècnic

Un cop acabada la temporada dels nostres 2 sèniors femenins, en la qual el primer equip ha assolit la permanència a 1a Catalana i el filial l’ascens a la mateixa categoria, el club ha decidit unificar els dos conjunts amb l’objectiu de guanyar en qualitat i quantitat. L’escollit per liderar aquest nou projecte ha estat Marc González, entrenador del filial, el qual arrencarà el seu primer repte entrenat un primer equip. És per això que l’hem entrevistat, per fer un balanç de què ha estat la darrera temporada i perquè ens anunciés els primers detalls del nou projecte.

Recordem que el nostre sènior B ha aconseguit l’ascens a 1a Catalana aquesta temporada, després d’acabar en la 3a posició del grup A en la 2a fase de la competició, quin balanç fem d’aquesta fita?

Faig un balanç clarament positiu, i és que després de viure un primer any estrany per la Covid-19, enguany les jugadores arribaven amb moltes ganes. Crec que aquest ascens és un premi a l’esforç i el treball de les jugadores, les quals han lluitat fins al final tot i no arrencar amb bona dinàmica la segona fase de competició.

Un dels objectius que comentaves a l’inici de temporada era intentar lluitar per classificar-vos per a la fase d’ascens i que a partir d’allà, tota la resta era per gaudir… Tanmateix, veu acabar la 1a fase invictes i veu ser el darrer equip català femení en perdre un partit, exactament el 12 de març de 2022, en la primera jornada d’aquesta 2a fase. Aquesta dada suposo que engrandeix la fita aconseguida?

Amb prou feines seguia els resultats del nostre grup, així que quan em vaig assabentar que érem el darrer femení invicte em va semblar impressionat. Per molt que tinguis un equip amb molt nivell, sempre hi ha partits dolents, baixes o pilotes que no volen entrar. Així que destaco l’esforç i la capacitat de les noies de no abaixar mai els braços.

El sènior B, però, no podrà jugar la temporada vinent en la 1a Catalana, tot i assolir l’ascens, i és que el primer equip milita ja en aquesta categoria. Tanmateix, després de la gran temporada, la direcció del club ha decidit que tu siguis l’entrenador del primer equip la pròxima temporada i que a més, unifiqueu els 2 conjunts, amb l’objectiu que les jugadores que s’han guanyat l’ascens puguin jugar a 1a Catalana. Què et sembla la decisió?

Pel que fa a les jugadores, em sembla una decisió molt encertada, i és que elles han fet mèrits de jugar a la 1a Catalana. D’altra banda, respecte a la unificació, crec que aportarà molta qualitat i quantitat a l’equip, un fet que ens donarà un marge per treballar millor. Estic molt agraït que s’hagi optat per mi com a entrenador i vull donar les gràcies a Julià López-Arenas (president) com Joan Sacho (director esportiu) per confiar en mi, ja que darrere hi ha hagut molt esforç. Tinc ganes de començar ja a treballar.

Serà el teu primer projecte en un primer equip. Com afrontes el repte?

Estic molt content. La meva família sempre ha estat vinculada al club i quan jo vaig començar a entrenar, no era un objectiu acabar dirigint un primer equip. Amb el pas dels anys, però, m’he sentit molt còmode així que afronto el repte amb molta il·lusió.

Suposo que com a entrenador del sènior B també devies tenir un ull en el primer equip, un primer equip que es va quedar fora de les fases d’ascens a la Lliga Catalana, principal objectiu de la temporada. Creus que va ser una decepció quedar-se fora de primer moment?

Jo no utilitzaria la paraula decepció, ja que és molt forta i es van merèixer entrar en les fases d’ascens, tot i que desconec les causes. Al final, només les va separar un punt, i tenint una plantilla curta, van lluitar fins al final. A veure si de cara la temporada vinent podem aconseguir aquest punt per estar en les fases d’ascens.

Entenc que aquesta temporada, l’objectiu continua sent el mateix de l’any passat: classificar-se com sigui per les fases d’ascens i lluitar per ser un equip de Lliga Catalana, la màxima categoria de l’handbol català…

Aquest és l’objectiu del club, i per això s’ha decidit unificar els dos equips, per donar qualitat i quantitat al sènior femení. No obstant això, hem de tenir els peus a terra, i és que és difícil ajuntar 20 noies que no han jugat mai juntes, amb estils diferents… Està bé tenir objectius i treballar per aconseguir-los, però hem de començar a poc a poc i sumar partit rere partit.

És veritat, que si agafem les plantilles d’ambdós equips de la temporada passada, ens surt que hi ha més de 20 jugadores. Com es gestionarà el tema de les rotacions?

Encara no sé el nombre exacte de noies que seran alta, tot i que jo soc partidari de tenir una plantilla de màxim 20 jugadores, les quals serà més que suficient per treballar coses col·lectives i individuals. Crec que tenir més de 20 noies és excessiu. A més, en ser tantes jugadores, augmentarà l’exigència, no només importarà venir als entrenaments, sinó treballar i sumar, així que hauran de ser totes molt conscients. A partir d’aquí, veurem setmana a setmana les noies que estan en bona dinàmica. D’altra banda, si al final som més de 20 jugadores, també treballarem igualment.

Hi ha un ADN del club que és comptar amb gent de Sant Cugat i formada en el planter…

Sí, i és molt positiu. Més d’un 90% de jugadores vénen del planter i això és un orgull i un goig.

Sent entrenador del sènior B, vas demanar ajut en més d’una ocasió a jugadores del juvenil. Es repetirà aquesta tònica la temporada vinent?

Com a club és important tenir en compte les jugadores del planter. L’any vinent serà l’últim any de juvenil de moltes d’aquestes jugadores i és important que puguin tenir un primer contacte amb les companyes. Si estan treballant bé i hi ha l’oportunitat, no descartem convocar alguna juvenil.

Per acabar, per aquells que no han pogut seguir aquesta temporada el sènior B… Quin és l’estil de joc et caracteritza com a entrenador?

No soc partidari de tenir molts recursos de jugades, sinó que m’agrada tenir una molt bona defensa i, en atac, comptar en 3 o 4 recursos que et permetin generar continuïtat, superioritat o 1 contra 1. A part de l’estil, crec que és molt important comptar amb la sintonia de les jugadores i que estiguin involucrades en el projecte.

Nielo Ballart

Leave a Reply