Els nostres equips surten reforçats del VIII Torneig d’Anaitasuna

«Una festa de l’handbol», «una experiència que val la pena» o «un torneig indescriptible» han estat alguns dels qualificatius amb els quals els nostres familiars han descrit la nostra participació en el VIII Torneig d’Anaitasuna (Pamplona). 6 equips del nostre club han gaudit d’aquesta festivitat de l’handbol la qual s’ha celebrat entre el dijous 14 i el diumenge 17 d’abril.

94 equips de 6 comunitats autònomes diferents han fet, un any més, que aquest torneig de Setmana Santa sigui un dels més esperats de l’any. I és que l’handbol va molt més enllà dels 2 minuts, els dobles, la resina o els gols; és una oportunitat perquè els jugadors de la nostra base es relacionin amb altres i acumulin experiències i valors.

Pel que fa als èxits esportius, 3 dels nostres equips van estar a punt de plantar-se en la final del VIII Torneig d’Anaitasuna, i és que tant l’infantil masculí, el cadet masculí com el juvenil masculí van quedar fora de la competició en les semifinals. A més, els jugadors Roc Bertheas i Mathias Podesta van ser escollits com a millors porters de la seva categoria.

Així doncs, l’infantil masculí va classificar-se com a líder del grup A, després de guanyar els seus 3 partits (22 a 20 davant el Zarauzko Eskubaloia, 27 a 9 vers l’Handbol Sant Quirze i 40 a 11 contra el CH La Salle Montcada). Un cop en els quarts de final, els nostres van eliminar al Bm. Granollers B per 27 a 14. En les semifinals, però, es van trobar el primer equip granollerí, el qual es va imposar amb solvència 20 a 31. A més, els nostres jugadors tampoc van poder superar el CH Sant Esteve Sesrovires en la lluita pel bronze (30 a 26).

Gerard Santafé, entrenador de l’infantil masculí, ha valorat el resultat dels més petits: «Fem un balanç molt positiu, i és que hem anat amb un equip format per jugadors de tots els nostres infantils i amb un jugador de pista fent de porter. Hem gaudit i hem fet molt club i això ens ajudarà a la convivència pel que queda de temporada».

En el cas del cadet masculí, els nostres jugadors es classificaven en els quarts de final com a segons de grup, després de guanyar 19 a 28 a l’Handbol Sant Quirze i 38 a 20 al Bm. Granollers B i perdre 31 a 12 contra el Zarauzko Eskubaloia. A més, en els quarts de final, l’equip eliminava 14 a 17 al CH Palautordera, tot i que queien 12 a 29 davant el HAPO joventut Mataró en les semifinals. En la lluita pel bronze, els jugadors es refeien i guanyaven 27 a 22 a l’Handbol Bordils. D’altra banda, el nostre jugador Roc Bertheas era escollit com a millor porter del torneig.

Arnau Ribó, entrenador del cadet masculí, destaca haver arribat tan lluny en la competició: «Ha estat una sorpresa assolir el bronze competint amb equips de Lliga Catalana. Els nois han fet un gran torneig i el més important, han gaudit i han après».

El juvenil masculí va acabar líder del seu grup gràcies als triomfs al Bm. Zaragoza (16 a 17) i al HAPO Joventut Mataró (16 a 17). Ja en els quarts de final, els nois eliminaven 19 a 17 a l’Handbol Esplugues, tot i que perdien 12 a 11 en les semifinals contra el Bm. Huesca. En la lluita pel bronze, però, el nostre juvenil es tornava a aixecar per guanyar 14 a 22 al Bm. Zaragoza. A més, Mathias Podesta era escollit com millor porter del torneig.

Pau Gratacós, tècnic de l’equip, ha posat en relleu la feina dels nostres jugadors: «Ha estat un torneig molt complet, amb partits molt emocionants. Tot i tenir la final a tocar, no va poder ser, però vam guanyar la medalla pel bronze i els nois van marxar amb la moral pels núvols. Així que hem gaudit jugant a handbol i hem fet pinya».

L’infantil femení, per la seva banda, no va poder classificar-se per les eliminatòries, i és que va finalitzar en la darrera posició del seu grup, després de perdre vers el Zarauzko Eskubaloia (20 a 7), el Kukullaga Etxebarri (18 a 22) i l’Helvetia Anaitasuna B (16 a 20). En la lluita per la 9a posició, l’equip va vèncer 12 a 14 a l’Errotabarri Zuria, però va perdre contra el CH La Salle Montcada, certificant així una meritòria 10a posició.

L’entrenadora de l’infantil femení, Ángela Álvarez, ha assenyalat la importància de poder tornar a celebrar el torneig després de la pandèmia: «És una gran experiència, després d’aquests anys sense poder celebrar-ho. És un torneig magnífic per fruir de l’handbol amb gent d’arreu que comparteix un objectiu en comú. Crec que les noies ho han aprofitat molt».

Pel que fa al cadet femení, l’equip també es va quedar fora de jugar les eliminatòries pel títol, després de finalitzar en la darrera posició del seu grup amb un ple de derrotes: 17 a 11 contra el CB Palencia, 25 a 10 vers l’Handbol Sant Quirze i 17 a 19 davant el CH La Salle Montcada. A més, amb la derrota per 15 a 16 contra l’Handbol Esplugues l’equip va certificar l’11a posició.

L’entrenadora del cadet, Djuna Modrego, ha incidit amb tot l’après durant el torneig, tot i haver perdut els 4 partits disputats: «És la primera participació de l’equip en aquest torneig i això, juntament amb l’acumulació de partits, la càrrega i la falta de canvis han estat els motius de les 0 victòries. Tot i això, ens ha servit per veure què és competir amb cansament, afrontant responsabilitats a la pista a les que no estan acostumades i, sobretot, per conèixer altres clubs, altres maneres de jugar i per impregnar-se d’handbol les 24 hores. Hem après moltíssim i el fet d’haver estat a punt d’esgarrapar alguna victòria ens demostra que, tot i ser 9-10 jugadores, hem lluitat de valent».

Finalment, el juvenil femení es va quedar a les portes de jugar les eliminatòries pel títol, després d’acabar en la 3a posició del seu grup, amb una victòria (23 a 17 contra el CBM Elche) i dues derrotes (25 a 12 vers el Kukullaga Etxebarri i 18 a 28 contra el Bm. Granollers B). Tot i el cop dur, les noies es van refer i, gràcies als triomfs davant l’Handbol Lleida Pardinyes (20 a 14) i al CB Palencia (17 a 20), l’equip va certificar una important 5a posició.

Héctor Gómez, entrenador del juvenil femení, destaca l’evolució de l’equip en el torneig: «Al principi estàvem nervioses i vam perdre el ritme de competició i la nostra filosofia, i és que l’escenari se’ns quedava gran. No obstant això, amb el triomf vers el CBM Elche vam recuperar la nostra essència, vam començar a defensar bé i vam tenir fluïdesa en atac, fet que ens va permetre anar cap amunt. Ha estat un torneig molt positiu i com a grup ens ha anat molt bé, ha estat un torneig molt positiu».

Nielo Ballart

Leave a Reply