Els nostres 7 equips surten reforçats del Torneig d’Anaitasuna

Un any més, el Torneig d’Anaitasuna ha demostrat perquè és una experiència imprescindible per a tots els nostres jugadors, i és que ha sigut una oportunitat per gaudir handbol d’una altra manera. Més enllà de la competició, els nostres nois han viatjat a Pamplona entre el dijous 6 i el diumenge 9 d’abril i han enfortit vincles entre ells i han creat uns records que perduraran per sempre.

En aquesta ocasió, 112 equips d’arreu d’Espanya han gaudit d’aquesta experiència, competint en les categories infantil, cadet i juvenil. Pel que fa a nosaltres, fins a 7 conjunts han defensat la nostra samarreta i han competit en aquest Torneig d’Anaitasuna: 3 infantils (2 de masculins i 1 femení), 2 cadets (1 masculí i 1 femení) i 2 juvenils (1 masculí i 1 femení).

Els infantils gaudeixen de la competició

Així doncs, l’infantil femení va acabar cuer de la competició (18è) en perdre els 5 partits que va disputar. En la fase de grups, les nostres noies van caure 39 a 7 vers el BM Loyola i 12 a 31 contra el CH Palautordera, mentre que en la fase de grups per lluitar per la 13a posició, l’equip perdia 31 a 19 contra l’Handbol Sant Quirze i 38 a 17 vers el Bm. Granollers Sporting. Ja en el darrer partit contra el Gijón BM La Calzada, un duel per evitar la darrera posició, el nostre infantil femení cedia 25 a 14.

L’entrenadora, Àngela Álvarez, assegurava que l’equip ha complert els objectius marcats: «L’infantil femení és un equip en formació, amb jugadores de 1r any. Tot i el nivell del torneig, les noies han lluitat cada partit i han donat la cara, complint les expectatives que teníem. A més, és un torneig que va més enllà de la competició, i hem fet bé la feina, i estem contents amb el resultat».

Totes les fotos de l’infantil femení

En el cas de la categoria infantil masculí, per primer cop hem participat amb 2 conjunts. Pel que fa a l’infantil A, els nostres nois han acabat en la 8a posició. En la fase de grups, l’equip passava com a líder del grup B, després de vèncer 22 a 23 contra l’Ikasa Madrid, 21 a 22 vers l’Amenabar Zarautz i 23 a 19 contra el Lleida HC. En els quarts de final, no obstant això, els nois perdien contra els amfitrions per 23 a 33 i ja no es refeien, cedint 32 a 29 amb l’Handbol Sant Joan Despí i 26 a 30 davant el CH La Salle Montcada.

El tècnic, Arnau Ribó, destacava les bones sensacions dels nois: «Vam aconseguir passar líders de grup vers equips de molt potencial com l’Ikasa Madrid o l’Amenabar Zarautz. En perdre els quarts de final, vam anar cap a baix, amb una pròrroga complicada amb l’Handbol Sant Joan Despí i amb molt cansament contra el CH La Salle Montcada. Tot i que vam anar de més a menys durant el torneig i ens vam anar desinflant, marxem amb molt bones sensacions, ja que era una barreja d’infantils i els nois han tornat encantats».

Totes les fotos de l’infantil A masculí

D’altra banda, en el cas de l’infantil B, els nostres jugadors acabaven en la 19a i penúltima posició de la classificació. En la fase de grups, els nois cedien 47 a 9 vers el Bm. Granollers, 29 a 22 contra el Bm. La Jota i 37 a 15 amb el CH La Salle Montcada. En els darrers duels, el nostre conjunt perdia 21 a 22 contra el Club Joventut Mataró, però guanyava 18 a 30 vers el CH Palautordera B per aconseguir la 19a posició.

Gerard Santafé, entrenador de l’infantil B, assenyalava la importància per als jugadors d’haver participat en el torneig: «Ha estat una experiència molt maca, i és que ha sigut el primer any per als jugadors a Pamplona. Tot i que els resultats no han estat favorables, els nois han pogut fer molt club i han pogut agafar molta confiança amb altres jugadors i entrenadors».

Totes les fotos de l’infantil B masculí

Els 2 cadets lluiten, però no opten a les eliminatòries

Un altre dels equips que ha participat en el Torneig d’Anaitasuna ha estat el cadet femení, el qual ha acabat en la 21a i penúltima posició. Les nostres noies van quedar últimes en la fase de grups, sortint derrotades 29 a 17 amb el CH Palautordera, 21 a 20 contra el Bm. Camargo i 11 a 13 amb l’Ikasa Madrid. En la lluita per evitar la darrera posició, l’infantil va perdre 17 a 25 vers el Neurri Sanlo EKT, però es va refer en últim moment, vencent 10 a 20 al CH La Salle Montcada B.

Martina Pablo, entrenadora de les noies, indicava l’experiència que han guanyat les jugadores: «És veritat que la nostra participació no s’ha vist acompanyada amb moltes victòries, però hi ha hagut 2 partits molt igualats que es podrien haver decantat a favor nostre. A més, han gaudit molt de l’experiència, s’han pogut socialitzar amb altres equips, han vist molt handbol i de molt nivell i han fet molta pinya. El colofó va ser la victòria en l’últim partit».

Totes les fotos del cadet femení

En el cas del cadet masculí, els nostres jugadors van acabar en la 19a posició de 24 equips. Els nois es van quedar fora dels quarts de final per una diferència de gols, i és que el triomf per 16 a 21 contra l’Handbol Sant Joan Despí, l’empat a 20 amb el Bm. Camargo i la derrota per 21 a 15 contra el Gran Camping Zarautz no van ser suficients per accedir a les eliminatòries. A partir d’aquí els nois no van poder lluitar per la 13a posició, en perdre 26 a 12 contra el CH La Salle Montcada i tampoc van poder certificar la 17a posició, en caure 26 a 19 amb el C. Pilar Maristas Zaragoza. En el darrer duel, i amb la victòria per 14 a 21 vers el Lleida HC, els nois acabaven en la 19a posició.

Jan Tomas, tècnic del cadet, lamenta la falta d’efectivitat en els partits claus: «En els duels importants com el Bm. Camargo i el C. Pilar Maristas Zaragoza vam patir un problema d’efectivitat, i això va ser una llosa. A més, no poder passar als quarts de final va desmotivar una mica als jugadors. Finalment, ens vam poder refer i vam poder certificar la 19a posició en un partit que vam jugar molt bé i amb un gran paper en la porteria».

Totes les fotos del cadet masculí

Els 2 juvenils es classifiquen pels quarts de final

D’altra banda, el juvenil femení va finalitzar en una meritòria 7a posició de la classificació. Les noies van accedir als quarts de final, després de perdre 34 a 18 contra l’Helvetia Anaitasuna i guanyar 28 a 23 amb el Gijón Bm. La Calzada. En les eliminatòries, però perdien 27 a 13 amb l’Ikasa Madrid i no podien superar al Bm. La Jota en la lluita per la 5a posició. Amb el triomf per 24 a 27 contra l’Errotabarri, les noies s’asseguraven la 7a posició.

Héctor Gómez, entrenador de l’equip, ha apuntat el bon paper de les noies en el torneig: «En la fase de grups ens vam veure superades per un equip molt competitiu, però en un gran duel contra el Gijón Bm. La Calzada vam poder contrarestar la seva capacitat física per classificar-nos pels quarts de final. En les eliminatòries vam caure, tot i fer un bon partit, i en la lluita per la 5a posició vam sortir molt desconcentrades i es va notar el cansament. Finalment, en un partit amb una gran defensa i un atac fluid, vam certificar la 7a posició».

Totes les fotos del juvenil femení

Finalment, el nostre juvenil masculí no va poder repetir la 3a posició de l’any passat, tot i el meritori 6è lloc. En la fase de grups, els nois aconseguien una plaça per als quarts de final, després d’acabar en la 2a posició, amb victòries per 11 a 25 contra el Club Joventut Mataró i 14 a 23 amb l’Handbol Sant Quirze i una derrota per 20 a 10 vers l’Ikasa Madrid. En els quarts de final, no obstant això, perdien 20 a 15 contra el Dominicos Zaragosa, i tot i guanyar 23 a 27 al Bm. Camargo, no podien certificar la 5a posició en caure 23 a 19 amb el Bm. Huesca.

Pau Gratacós, entrenador del juvenil, valora la 6a posició aconseguida: «Els nois arribaven amb ganes de repetir el bon paper de la temporada passada. Estem molt satisfets del 6è lloc, vam perdre amb els equips que eren superiors i vam poder guanyar els partits que ens tocava. A més, els jugadors s’ho van passar molt bé, van fer molta pinya i molt bon joc».

Totes les fotos del juvenil masculí

Volem agrair a totes les famílies que ens han facilitat fotografies dels nostres jugadors

Nielo Ballart

Leave a Reply