El nostre filial masculí guanya i s’alça amb el títol de Lliga Catalana

Títol històric l’aconseguit pel nostre sènior B masculí a Lliga Catalana, i és que amb la victòria davant de l’Espanyol Handbol per un resultat de 29 a 22, el dissabte 1 d’abril, ens assegurem matemàticament el trofeu quan encara resta una jornada de competició. Amb això, emulem la fita que va aconseguir el filial del Sant Martí Adrianenc la temporada 2020/2021, una fita a l’alçada de molt pocs clubs.

Tot i que el partit no ha arrencat de la millor manera per als nostres interessos (1 a 5), els nostres jugadors s’han sabut refet abans del pas pels vestidors (12 a 11), en una gran 1a part de jugadors com Guillem Mallada o Ares Barbero. En la represa, els nostres nois han confiat en el seu estil de joc, i ràpidament han obert una escletxa en el marcador (19 a 14), amb un endollat Edu Solano, i les bones intervencions sota pals de Joan Ramírez. Amb l’avantatge en l’electrònic, hem sabut jugar la pressió individual dels blancs-i-blaus, i amb un destacat Mauri Crespo, que ha acabat amb 8 gols, hem guanyat 29 a 22.

Joan Sancho, entrenador del nostre filial masculí, ha destacat la fita de l’equip: «És un títol històric i que vull dedicar a tota la gent que ha patit lesions, trencaments i ruptures com Tomeu López-Nieto, Joan Omedes o Miquel Ramírez, que no han pogut estar avui en el partit, però que el títol també és d’ells. A més, també vull agrair a tots els jugadors juvenils i del sènior C que ens han donat un cop de mà».

L’equip, tot i guanyar el títol, no té dret a disputar les fases d’ascens a 1a Nacional, arran d’una normativa que impedeix als filials jugar les fases en cas de tenir el primer equip en la 1a Nacional. «Entenem la norma, però creiem que falta matisar-la, perquè els nois s’han guanyat el dret i el nostre primer equip té opcions de pujar a Divisió d’Honor Plata» ha afegit Sancho. Amb tot, gràcies a una fase pel títol per emmarcar (amb un balanç de 6 victòries i 3 derrotes quan resta 1 jornada), el nostre filial visitarà la pista de la UEH Calella sabent-se ja vencedor de la competició, el diumenge 16 d’abril.

Nielo Ballart

Leave a Reply