El femení guanya gràcies a una excelsa 2a part i ja pensa en els partits decisius per a la fase d’ascens

El sènior femení s’ha imposat 35 a 20 a l’HC Laietà Argentona en un partit en el qual les noies no han estat còmodes en la 1a part, però que han sabut sentenciar en la represa, el dissabte 28 de gener. Tot i ja estar classificades per les fases d’ascens, el duel tenia certa trampa, i és que en cas que les rivals acabin entre els 5 primers, les jugadores de Marc González volien assegurar els 2 punts pensant en les fases d’ascens a Lliga Catalana.

Les noies han sortit molt serioses en l’inici del partit, i aprofitant l’encert d’Aina Fortuny des de l’extrem, hem pogut obrir una escletxa en el marcador (5 a 2). Tot i el bon inici defensiu de les nostres jugadores, amb el pas dels minuts les visitants han sabut trobar els espais, per tornar a reenganxar-se en el marcador (9 a 8). En aquests moments ha aparegut Maria Estévez amb grans aturades, que juntament amb l’habilitat de Martina de Pablo i a la potència d’Emma Puigmartí, han situat el 13 a 9 en el marcador, quan restaven 5 minuts. En el tram final, una exclusió d’Emma Puigmartí ha permès a l’HC Laietà Argentona retallar distàncies abans del pas pels vestidors (15 a 13).

Els primers 6 minuts de la 2a part han estat fonamentals per escapar-se en l’electrònic, i és que mentre que la dupla Arantxa Bueno i Jana Paracolls estava de dolç, les rivals no han estat capaces d’anotar cap diana (19 a 13). A partir d’aquí, el sènior ha començat a jugar amb molta comoditat, i capitanejades en atac per Lola González, hem ampliat contundentment la nostra renda (28 a 15). A més, el paper d’Emma Puigmartí i Maria Estévez ha estat vital per només encaixar 2 dianes en els primers 20 minuts de la 2a part. Ja en el tram final del partit, l’equip ha aprofitat els contraatacs per a sentenciar el matx (35 a 20).

Emma Puigmartí, referència defensiva de les noies en el duel, ha destacat el joc coral de totes per sumar aquesta victòria: «Era important guanyar per assegurar 2 punts davant un equip amb opcions d’estar en la fase d’ascens. És veritat que en la 1a part no hem estat bé defensivament, no estàvem parlant i una jugadora rival ens ha fet molt mal. No obstant això, hem canviat l’actitud després del pas pels vestidors i ha sigut un parcial en el qual hem jugat molt en equip, trobant així espais més fàcilment, i això ha estat decisiu».

Amb aquesta victòria, l’equip encara un tram de la temporada decisiu de cara a tenir opcions de lluitar per l’ascens a Lliga Catalana, i és que els 3 darrers enfrontaments són amb equips que estaran en les fases d’ascens. El primer repte serà la visita al CH Cardedeu, el dissabte 4 de febrer a les 19 hores. «Són partits importantíssims que tenen molt valor per nosaltres» ha sentenciat Puigmartí.

Nielo Ballart

Leave a Reply