dig8ital ens ofereix consells de ciberseguretat per evitar ser víctimes d’un ciberatac

El nostre patrocinador dig8ital ens ha ofert una xerrada de conscienciació sobre ciberseguretat molt entenedora i pedagògica, el dimecres 16 de novembre. Durant aquesta xerrada, l’empresa ens ha explicat la importància de tenir cura en la xarxa, amb el fi de protegir les nostres dades i no ser vulnerables a atacs cibernètics.

La ciberseguretat neix amb l’objectiu de protegir els actius digitals, ja sigui d’usuaris o d’empreses. Amb això, els pilars que sustenten la ciberseguretat són la confidencialitat, la integritat i la disponibilitat, factors que poden estar en les nostres mans.

Alguns dels consells que ens va explicar l’expert de dig8ital va ser posar atenció en la xarxa, i això vol dir ser conscients de les nostres accions. Si rebem un correu dient que tenim un paquet d’Amazon esperant, hem de pensar si realment hem fet una comanda; el mateix passa quan rebem una notificació que hem estat premiats amb un iPhone o un viatge.

Un altre dels aspectes importants és quan descarreguem aplicacions i documents d’Internet. Així doncs, és crucial no descarregar arxius de llocs no confiables i sempre comprovar la font (hi ha algunes pàgines web com virustotal.com que fan aquestes comprovacions). Finalment, hem de posar molta atenció amb les nostres contrasenyes, fent-les llargues i complexes, amb minúscules, majúscules, números i caràcters especials i evitar repetir contrasenyes de llocs importants (com pot ser d’una entitat financera o del correu) amb credencials de llocs més irrellevants.

Amb tot, una xerrada amb format entenedor, àgil i entretingut i que representa l’inici d’una estreta relació amb dig8ital, i és que en un futur ens oferiran més xerrades relacionades amb aquest àmbit. Animem a tots els jugadors a ser partícips de les pròximes xerrades, les quals poden ser molt útils en els temps que corren.

Nielo Ballart

Leave a Reply